Je hebt 0% van deze vragenlijst ingevuld
Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in je browser. Hierdoor kun je mogelijk niet alle vragen in deze vragenlijst beantwoorden. Kijk de instellingen van je browser na.
Laagdrempelige sportclub? Screen je werking!
Klaar? Start! 
(Deze vraag is verplicht)

Deze zelfscan helpt je in kaart te brengen hoe laagdrempelig en toegankelijk je sportclub werkt naar bepaalde doelgroepen toe. Je krijgt zicht op verschillende factoren en evalueert waar je al goed op scoort of waar er nog potentieel is.

We weten dat clubactiviteiten meestal een diverse groep mensen aanspreken in plaats van slechts één specifieke doelgroep. Toch kozen we om potentiële doelgroepen te benoemen. Op die manier kan je als sportclub gericht nadenken hoe je werking kan voldoen voor de gekozen groep.

Duid hieronder één van de doelgroepen aan en klik daarna onderaan op ‘volgende’ om de scan te starten.

We verduidelijken hieronder enkele doelgroepen:

*Sporters uit lagere inkomensgroepen: in de sportcontext gaat het vaak om mensen die in aanmerking komen voor een vrijetijdspas, kansenpas, UiTPAS.

*Sporters met een migratieachtergrond: iemand met een migratieachtergrond is een persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren.

*LGBTQIA+: een afkorting voor 'lesbian', 'gay', 'bisexual', 'trans', 'queer', ''intersex', 'asexual' en '+'  waarbij '+' staat voor alle andere geslachten, seksuele oriëntaties en genderidentiteiten dan vermeld.

*G-sporters: is de verzamelnaam voor personen met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening die aan sportbeoefening of een aangepaste beweegvorm doen.